Οι λάτρεις των αντσούγιων το γνωρίζουν, τα φιλέτα αντσούγιας σε ελαιόλαδο προσφέρουν ατελείωτη απόλαυση και ταιριάζουν σε πολλές συνταγές όπου προσφέρουν τη δυνατή γεύση του ψαριού και του αλατιού. Οι αντσούγιες σε ελαιόλαδο χρησιμοποιούνται σχεδόν σαν καρύκευμα, για να δώσουν μια μοναδική και νόστιμη γεύση σε κάθε συνταγή στην οποία συμμετέχουν.
Συνδυάζοντας την αντσούγια σε ελαιόλαδο με άλλες γεύσεις
Πριν μιλήσουμε για συνταγές, εδώ είναι μια λίστα με υλικά που ταιριάζουν τέλεια με το φιλέτο αντσούγιας μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο. Αν έχετε μια συνταγή που χρησιμοποιεί κυρίως αυτά τα υλικά, τότε μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε αντσούγια και να πετύχετε σε όλες τις περιπτώσεις:
- Πράσινη ή μαύρη ελιά
- Ντομάτα (φρέσκια, θρυμματισμένη, ντοματίνια...)
- Κάππαρη
- Ψητές πιπεριές
- Κολοκυθάκι
- Πατάτες
- Τυριά μοτσαρέλα και φέτα
- Βραστό αυγό, μαγιονέζα ή ομελέτα
- Σκελίδες σκόρδου.